19 januari 2013

Amerikansk mudcake

Nu ska ni få receptet på en supersmarrig mudcake, vars recept härstammar från North Carolina, där min högstadieklasskompis Lisa bodde förr. Try it!

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda 2 ägg och 2 dl socker. OBS! Vispa INTE, rör bara tills det blandats ihop.
 Smält 100g smör.
 Blanda ihop äggblandningen och smöret med ½ dl vetemjöl, 4 msk kakao samt 1 tsk vaniljsocker.
 Bred ut i en form med löstagbar kant (jag gjorde dubbelsats, därav den stora formen) och skjutsa in i ugnen ca 15min.
Hade min lite för länge... Kakan ska ännu verka lite kladdig när man tar ut den.
 Blanda under tiden ihop glasyren: 50g smör, ½ dl grädde, 1,5 dl florsocker, 3 msk kakao och 1 tsk vaniljsocker. Koka upp.
 Gör INTE såhär........
När kakan är klar, häll över glasyren.
 Låt svalna och stelna en stund innan servering.

3 kommentarer:

  1. Lämna inte kakan på bordet för då kommer katten(erna) och slickar glasyren från kakan ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. shh, do ska itt säg fö myki no, dem åt no åpp an jär vi kalles.. ;)

      Radera
    2. haha ;) nå int lär di väl dö åv e int :P

      Radera