3 februari 2013

Gårkvällen

 Vände ihop en crepes-smet: 4 ägg, 1,2 l mjölk, 2,5 dl vetemjöl, 2,5 dl rågmjöl och 1 tsk salt
 Stekte i två pannor så det inte skulle ta hundra år... (jag suger på att vända plättarna i vanlig panna!)
 Tadaa! ca 15 stycken blev det.
 Vände ihop en röra: en näve räkor, en burk tonfisk, lite rödlök och en halv burk turkisk yoghurt + örtsalt, pepparmix och torkad dill
Sen hade jag också en annan röra som jag hittade i frysen: tacokryddat maletkött, lök, majs, salsasås och creme fraiche
Gjorde coleslaw: riven kål och morot, en halv burk turkisk yoghurt, lite majonnäs, örtsalt, chilipulver och svartpeppar
 
Tur att jag har mitt ölskåp (som är ventilerat till balkongen = ca +2 när det är -2 ute) när inte skålen rymdes i kylskåpet!
 Gjorde också en gammal hederlig grönsallad
 Dags att fylla plättarna...
 ... duka bordet...
 ... och fixa sig själv!
 På med lite riven ost, och in i ugnen! 175 grader, ca 20 minuter
Fäädit!
Fick inte knäppt nån bild på mina gäster Ida och Hanna... Men vi hade det riktigt trevligt med massa prat och skratt. En heltrevlig afton!

2 kommentarer:

  1. Va rolit me sallad i barskåpi, kanske na ny nisch :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha jo :D våga itt lämn e tär över natten, ifall e sko ha frosi..

      Radera