10 juli 2013

Laxcheesecake

Denna goda laxcheesecake fick jag smaka då Kalles syster Ida hade examenskaffe. Älskar lax, älskar creme fraiche, älskar malaxlimpa... Vad kan liksom gå fel då!? Verkligen ett perfekt salt bakverk både till vardag och fest! Ska hoppas att min smakar lika god som den ser ut..

 Såhär få ingredienser behöver du!
2 burkar (400g) färskost, 2 dl creme fraiche, en rödlök/2-3 schalottenlökar, 250g kallrökt lax, ca ½dl dill, salt, pepparmix.
Till bottnen behövs endast 300g Malaxlimpa/Kavring samt 75g smält smör.
 Börja med att mixa brödet. Och nej, detdär gick INTE... Fick nog ta i mindre omgångar!
 Blanda med det smälta smöret och tryck ut i bottnen på en form med löstagbar kant med papper underst.
 Hacka löken och fisken i små bitar, blanda ihop med färskost, creme fraiche, dill och kryddor.
Bred ut över bottnen. Låt stå i kylen ett tag, gärna över natten.

Garnera med t.ex. dillkvistar, citron och laxrosor.

2 kommentarer:

  1. För hu mang personer e den här ungifär?

    SvaraRadera
    Svar
    1. sku säg en 8-10 betar, beror ju på ho stora man tar :)

      Radera