15 juli 2013

Vitchokladcheesecake

Antar att de flesta i bloggvärlden redan har stött på denna härliga cheesecake, men ifall ni inte sett receptet t.ex. här eller här kan ni nu få se det här hos mig. Gjorde denna till förra veckans Mary Kay-party. Var till och med hurtig och tog steg-för-steg foton och gjorde en enkel arbetsbeskrivning. Och jag lovar, det behövs inte en konditor för att göra denna! Superenkel och framförallt god!

 Vitchokladcheesecake, eller Vuokko Väyrynens kaka, som den egentligen heter, är inte så svår att göra fastän den innehåller en hel del moment.

Botten:
- 12st LU Bostogne-kex
- 1 stor dajm
- 75g smält smör
Mixa kexen och dajmen och blanda med det smälta smöret. Sätt ett papper i bottnen på en form med löstagbar kant och tryck ut smeten där.

Fyllning:
- 200g vitchoklad
- ½ dl äppelsaft
- 5 gelatinblad
- 200g färskost
- 2 dl vispgrädde
- 2 äggulor och äggvitor
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 1/4 dl socker
 Smält chokladen över vattenbad
 Lägg gelatinbladen i blöt en stund i kallt vatten
 Separera äggen och vispa äggvitan
 Vispa grädden i en annan bunke
 Värm äppelsaften och krama ur de blötlagda gelatinbladen och sätt i
 Blanda ihop äggula, socker, vaniljsocker och färskost med gelatinblandningen och den smälta chokladen
 Blanda försiktigt i först grädden och tillsist äggvitan
Häll fyllningen över bottnen och ställ i kylskåp ca ett dygn

Garnera med t.ex. färska jordgubbar. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar