27 december 2013

Julen var här

Och så var det över då, julfirandet. Kom och gick, lika fort som alltid. Och så får vi bara börja vänta tills nästa gång! Lika vemodigt varje år, när man laddar upp inför julen, och sen är det över sådär bara. Speciellt mycket sög det i år att vi inte fick nån snö. Jag menar, vem får den ultimata julstämningen när det ösregnar ute på självaste julafton?! Nå, det blev hursomhaver en fin jul, as usual. Massa god mat, sjukt mycket fina presenter (tusen tack hörni folks!), alltför mycket choko, tv och firande med trevligt sällskap. Var det inte för den uteblivna snön hade julen fått tio poäng av mig!

Nu har lugnet lagt sig och sambon fick återvända till jobb, den stackaren. Själv sov jag till kungliga halv tolv och tänkte knappt komma mig upp då heller. Diskat undan, tvättat sängkläder och gjort lite mat av överbliven skinka. Så otroligt skönt att jag är ledig hela nästa vecka också! Fantiserar om sovmorgon, blåbär-banansmoothie, tv-seriemarathon, mellandagsresa, powerwalks, lösa sudoku, läsa böcker... Ja, vi får ju se hur mycket av detdär jag hinner med på en vecka. Har i varje fall lovat mig själv att mest vara. Inte för många måsten, så jag faktiskt får vila upp mig och orkar ta i med nya krafter nästa år.

Annars har jag inte mycket på hjärtat idag. Hoppas att det ska sluta regna så jag, Madde och Cila får ta dendär promenaden klockan 15 (men jag tvivlar). Och så funderar jag på  gymcomeback ikväll när sambon ska iväg till Vasa med bandet. Sånt. Åså na bilder:

 Julafton spenderades hemma hos sambons familj med Kalle Anka, god mat och julklappsutdelning.
 Alla väntar på tomten... Själv satt jag och sov, så spännande var det.
 Sen kom han! Men borde kanske skaffa sig glasögon...
 Till och med Fanni fick paket!
 Vi hade tydligen varit riktigt riktigt snälla hela bunten i år, när man kollar på mängden paket...
 Sii no! Eina värr än han ana.
Detta fick jag/vi:
- maaassa choko/godis
- nya lakan x2
- mystofflor
- termos
- "survivalkit" med brandfilt, knivkort, timeruttag och batterier
- två till glögglas från Iittala
- en chokladfondue-gryta
- Marimekko-skål
- degskrapa
- Knäppisarnas fotoalmanacka
På juldagen for JAG OCH ELVA KARAR med taxi till stan. Det gick faktiskt över förväntan och vi behövde bara köa 1 minut. En riktigt trevlig afton som nästan slutade bra..
Sleeping beauty aka sambon var som vanligt till stor hjälp dagen efter.
 
Jag fixade smörgåstårta och plockade och ordnade i hemmet. Sambon sov. Och hjälpte litegrann. Och sov lite till. Och jag fixade. Sen fick vi besök av våra närmaste släktingar, som vi bjöd på "inflyttnings-julkaffe". Det var väl på tiden! Fullt hus och inget kvar av smörgåstårtan, som e ska va!
 
Imorse såg jag ut såhär.
Det blev fullkornsmakaroner med skink-paprikasås, toppat med halloumi och persilja. Gött, men dubbelt för stor portion. Vilken tur att man kan spara!
 Vinterfeelisen på topp när vattnet forsar nerför Kyrkbackan!
Och tänk vilken tur att tomten läser min blogg så han fick nys om att jag önskade mig just dedär små Marimekko-skålarna. Voi tack! (försöker låta bli att äta upp alla godisar)

2 kommentarer:

  1. Jag e hejm ti typ 7.1 så ja kommer no gärna med ut på pw! :D o ja e int rädd för regn

    SvaraRadera
    Svar
    1. vi kan nog fa nan dag kommand viko :)

      Radera