30 mars 2014

Aloha Hawaii-burgare

Tredje burgaren vi gör ur boken Hamburgare och TexMex. Fortfarande finns det inget som toppar dendär första, men denna kom på en fin andraplats. Try it!

Du behöver:
- Hamburgerbröd (se länken ovan)
- Hamburgerbiffar
- Grillad/stekt ananas
- Texas BBQ-sås
- Salladsblad
- Lufttorkad skinka
- Rödlök
- Pepparfrukter (vi lämnade bort)

Texas BBQ-sås: (vi gjorde halvsats)
- 2½ dl senap
- 1 1/4 dl strösocker
- ½ dl muscovadosocker (vi använde farin)
- 1½ dl äppelcidervinäger (vi använde vitvinsvinäger)
- ½ dl vatten
- 2 msk chilipeppar
- 1 tsk svartpeppar
- 1 krm cayennepeppar
- 1 tsk soja
- 2 msk smör
- 1 msk liquid smoke (vi använde Kentucky BBQ-sås)

> Blanda senap, socker, muscovado, vinäger, vatten, chili, svartpeppar och cayenne i en liten kastrull
> Koka upp under omrörning, sjud ca 20 minuter
> Tillsätt soja, smör och liquid smoke, sjud 10 minuter
> Låt såsen kallna, späd med vatten om den känns för tjock

Biffar:
- 600g fläskfärs (vi använde sika-nauta 23%)
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1/4 krm cayennepeppar
- 1 msk dijonsenap
- 4 skivor Herrgårdsost (vi använde cheddarost)

> Blanda ihop alla ingredienser. Osten smulas ner i köttsmeten!
> Stek några minuter på var sida i lite smör
> Håll dem varma, serveras så fort som möjligt!

Montering på vårt vis:
Bröd, sallad, biff, stekta ananasringar, Texas BBQ-sås, rödlöksringar, Parmaskinka och bröd överst. Jag satte för mycket peppar i biffarna men annars var det riktigt supergott! Gott med osten som smälte i biffarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar