19 mars 2014

Lax med spenatsallad och rödlökscreme

Häromdagen bläddrade jag i dendär boken jag lånade av mamma, som jag sagt att jag ska skriva ett inlägg om snart (jaja, snaaaart). Hittade två recept jag tyckte lät riktigt nyttiga och goda, och vände idag ihop en kombination/egen variant av dem. Låt mig presentera, lax med spenatsallad och rödlökscreme!


Du behöver: (för en megaportion sallad)
- ca 300g laxfilé
- ½ paket (ca 35g) spenat
- 1 stort blad issallad
- ½ avokado
- ½ grape (jag använde blodgrape och det var nog för surt för mig, yuk!)
- 1 näve pekannötter
- olivolja
- färskpressad citronsaft

> Krydda laxen med t.ex. salt, peppar och torkad dill. Stek ca 7 minuter eller tills den är genomstekt
> Skölj spenat och sallad, lägg upp på en tallrik
> Skär avokadon och grapen i passliga munsbitar, lägg över salladen
> Ringla över lite olivolja och citronsaft
> Toppa med pekannötter och stekt lax

Rödlökscreme:
- 1 burk Creme Fraiche
- ½ rödlök
- salt, pepparmix
- 1 tsk olivolja
- saft av 1/4 citron
- färsk gräslök/dill (jag använde torkad dill, hade inget annat hemma)

> Hacka löken och blanda ihop allt
> Servera med lax

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar