30 januari 2014

Hej...då

Idag 9-17, revyövning 18-21:30 och nu i säng, för imorgon 6:30-13 och revyövning kl 18. Hejbaa fritiden! Hejbaa livet! Hej...tå!

29 januari 2014

Dat feeling

Känslan efter ett svettigt gympass, första på 10 dagar, och när man ätit "clean" hela veckan. Great! Synd att det troligen blir 10 dagar till nästa också, men SEN borde det lugna sig! Mitt fusk med maten och träningen har tyvärr satt sig på kroppen redan... Nå, efter revypremiären är det kind- och höftbensframhävningsdags igen! Just sayin'.

Förklarar ju saken


Slutet på januari

Idag hände detta:
- Jag fick min efterlängtade sovmorgon eftersom jag skulle befinna mig på jobbet först klockan 9. Däremot så slutade jag kl 17 så det var kanske inte det trevligaste...
Min lunch/middag bestod av:
- På dagis hade Leena kokat ris, köttfärsbiffar och en gudomligt god svampsås. Sallad och mjölk till det, och så vilade vi så skönt på maten. När jag kom hem värmde jag gårdagens makaronilåda, även om jag hellre hade ätit risgrynsgröt, som jag märkte försent att det fanns lite kvar av...
Inatt drömde jag:
- Minns. Fan. Aldrig. Eller sen drömmer jag så konstiga drömmar att jag vill förtränga.
Dagens outfit var:
- Några år gamla Cubus-jeans som börjar bli för stora och tappar formen efter tre timmar. En rosa-vitrandig H&M-topp och en rosa "tröjjacka" från Turkiet.
Denhär vintern har jag lärt mig något nytt:
- Om ni läser föregående inlägg kan ni t.ex. se att jag så sent som igår lärde mig att äta grynost. Tyckte dessutom att det var supergott! Ska vi gå in lite djupare så har jag väl lärt mig att aldrig ta något för givet, vad det än gäller.
Nästa fest jag ska gå på är:
- Ooh det är så spännande, för på lördag har vi första träffen med Swingclubben! Camilla har meddelat att vi ska vara redo på lördag kl 19, men nåt annat vet vi inte än. Så oliiidligt spännande!
Just nu är jag SÅ irriterad på:
- Min fakin rygg. Ska strax traska iväg till gymmet och hoppas innerligt på att jag inte behöver traska tillbaka besviken och sjuk i ryggen....
Däremot vill jag rekommendera:
- Carros blogg som jag nyligen börjat stalka.
Dethär är min favoritlåt just nu:
- Har en period då jag inte hör på så mycket musik just nu. Det beror troligen på min icke-existerande fritid. Men i dethär huset är det ju aldrig tyst med Kalle som sambo... Så om jag ska välja så är det faktiskt I see Fire. Fast den har ni ju säkert redan hört!

28 januari 2014

Att ta in nya livsmedel i kosten

Livsmedel jag aldrig skulle ha ätit för tre år sen:
- Kvarg
- Grynost
- Avocado
- Frön såsom linfrö, pumpakärnor, solrosfrön osv.
- Couscous
- Kidneybönor
- Turkisk yoghurt
- Nötter (undantag: chilinötter)
- Majs (undantag: grillad)
- Blomkål (äter fortfarande bara i soppa men)
- Champinjoner
- Batat
- Mörk choklad
- Havregrynsgröt

Många av dessa livsmedel hör numera till mina favoriter, saker jag aldrig skulle klara mig utan. T.ex. gröt, kvarg, turkisk yoghurt, frön och nötter äter jag nästan dagligen. Många ohälsosamma (åtminstone för mig) livsmedel har jag också lärt mig att byta ut under åren. Det hör exempelvis numera till ovanligheten att jag äter bröd, kan ni tänka er! De torsdagar när vi har färskt bröd till soppan på dagis så tar jag nog en eller fem skivor. Men jag mår så illa och det krampar så i magen dagen efter att jag inte vill göra det så ofta. Lever istället på "hälsoknäcke" när jag känner att jag behöver något med pålägg. Korv och bacon försöker jag också undvika sen i höstas. Pasta, potatis och ris försöker jag hitta bättre alternativ till också, men detta är fortfarande otroligt svårt för mig. Fullkomligt älskar pasta med en god gräddig sås, kyckling och ris, ugnskorv och potatismos, ja ni fattar... Men försöker intala mig själv att redan om jag lämnar bort det några mål i veckan så är det bättre än att äta pasta två gånger om dagen, sju dagar i veckan. Och ja, det är ett stort steg för mig att säga att jag ibland kan bli sugen på sallad! Då menar jag ju visserligen Sweet Vaasa's laxsallad och inte min egen tråkiga grönsallad, menmen, allt har sin början!

Nyaste nytt på min tallrik är faktiskt grynost. Minns det så bra när jag för några år sen försökte truga i mig grynost från skolans salladsbuffé: slutade alltid med att grynosten åkte i slaskhinken och sen samma visa nästa gång. Nå, när vi åkte till Trondheim förra våren köpte jag ett litet mellanmål på ett av flygfälten, nämligen Arla's "Cottage Cheese Mellanmål". Blev överlyckling i somras när jag hittade omnämnda produkt på Halpa Halli i Vörå. Sen dess har jag inte hittat mellanmålet nånstans, och ikväll tog jag saken i egna händer och fixade själv: Grynost + lite hemgjord äppelmos + lite hemgjord müsli. Och det var så gott att jag nästan dog lite. Sitter redan och fantiserar om när jag ska äta det nästa gång.

 Det är förstås dessa jag pratar om!
Men hur gott ser inte dethär ut då!? Denna variant ska jag helt klart prova nån dag, älskar äppel, kanel och nötter. Vad kan gå fel då?

Och vart vill jag komma med dethär inlägget då? Jo, ja vill påminna er om att våga prova på nya saker! Något du aldrig skulle stoppa i dig en dag kan bli din absoluta favorit nästa dag. Visst kan det ta en stund innan du blir van med smaken, speciellt om det är något som, ur hälsosynvinkel, helst ska ätas naturellt (t.ex. kvarg), men det mesta går nog tillslut. Visst skulle jag hellre äta en bit länkkorv än en broccolibukett när hungern slår till, men det gäller ju att välja sånt som håller i längden. Och då vill jag påstå att första steget är att sakta men säkert börja byta ut "dåliga ovanor".

The Skallebank

Idag har jag plågats med en envis huvudvärk. Kände av det redan när jag slog upp mina bruna runt halv åtta. Följde med mig på den kyliga cykelturen till dagis. Efter att vi kom in igen på förmiddagen började det banka riktigt ordentligt. Under vilan hjälpte tydligen horisontellt läge, men genast jag steg upp tog bankandet i med full kraft igen. Fick söka mig en tablett i medicinskåpet men den kickade aldrig in. Kom hem runt klockan fyra och försökte distrahera mig med matlagning, frissabesök och makaronilåda. Men näe. Övade lite sånger med sambon och bilade (jag hade gärna gått...) iväg till lokalen. Revyövning och det bankade fortfarande lite misstänksamt i tinningarna. Nu är jag äntligen hemma på soffan igen, och tack och lov håller det på att ge sig. Ska ändå söka mig tidigt i säng ikväll, för att förhindra att sovmorgonen imorgon börjar med The Skallebank part 2...

Så nu vet ni hur jag haft det. Hur har ni själva haft det idag?!

27 januari 2014

Lite om frisyrer

Som nån observant läsare kanske lagt märke till så är mitt hår ett riktigt katastrofområde just nu. Slitet och fult, ingen färg att tala om.. "Övranhååri" hänger åt alla håll och ser varken snyggt ut som det är eller stylat. Vad jag än gör så blir det bara fel fel fel. Varför då denna sunkiga look? Jo, för att jag håller på att spara ut håret! Har faktiskt aldrig varit en sån som tycker om att experimentera med håret. Kör hellre med säkra kort och har samma frisyr en längre tid, om jag tycker om det. Nå, imorgon ska jag till frisören-som-strax-smiter-iväg-till-Indien på en snabbfix. Mest för att fixa mina slitna toppar, antar jag, för nåt annat kan jag inte riktigt göra om håret ska växa ut. Inbillar mig fortfarande att mina gamla änglalockar ska uppenbara sig, men väntar väl nog förgäves... 

En av mina absoluta favoritfärger på håret genom tiderna, vår 2012. Funderar på att färga samma denna vår.
Yo I'm so gangsta! Älskade för övrigt att ha sidecut, så enkelt att sköta och så härligt svalt på sommaren. Dock klippte jag ju mig en gång i månaden, och det ville inte räcka till.. Tur att jag har svärmor som är frissa!
 En av favoritfrisyrerna genom tiderna. Minns hur mycket jag hatade håret när jag först klippte det sådär - det blev ju alltför kort!
 Tänk att jag en gång i tiden haft sånadär änglalockar. If I could turn back time!

Dessa två ovan är ungefär looken jag försöker eftersträva: naturliga lockar, lite över axellångt. En lite längre lugg som OBS OBS går att vända åt båda hållen. Och max två olika längder i håret, inte sju som jag har nu...

Så att jo. Good luck to me?

Taas maanantaipäivä

Tänkte slänga in ett snabbt hej innan jag traskar iväg uppför lokalbacken för dagens revyövning. Borde öva lite repliker innan dess också... Dagen har - naturligtvis - gått i jobbets tecken. Närmare bestämt 8:30-15:30 och sen ännu planering 30 minuter. Trampade så hårt hem att det nästan ännu bankar i bröstet. Sambon kom hem i samma minut och vi värmde varsin tallrik med risgrynsgröt till middag. Skrev hastigt ihop veckans meny och handilslisto och bilade iväg till Livsmedel för veckans två matkassar. Och he va he. Nu tar datortiden slut för denna tjej, tackåhejleverpastej!

26 januari 2014

Batatsoppa


Häromdagen provade jag på något nytt i köket, nämligen batatsoppa. Grunden till receptet tog jag från Jeposmettonas receptbok (nyare versionen), och ändrade om enligt eget behag. Blev kanske liiite för puréig för min smak, men det går ju att åtgärda med vätska! Enkel att göra är den i varje fall.

Du behöver:
- 1 batat/person
(om de är lika brutala som mina så räcker nog 1/två pers)
- färskost, t.ex. Creme Bonjour Svartpeppar
- grädde/matlagningsgrädde
- smör
- 1 röd chili/tabasco
- kryddor, t.ex. chili, svartpeppar, örtsalt, grillkrydda
- skinka/bacon eller dylikt

> Bita sönder bataterna och låt koka mjuka i vatten (det går bra att hälla bort lite av vattnet när det är klart)
> Mixa batater + valfri mängd av kokvattnet med lite smör
> Blanda i grädde och färskost, krydda
> Hacka i chili eller tillsätt tabasco (blev hot med chilin!)
> Rör tillslut ner skinkbitar eller bitar av knaperstekt bacon (vi använde Pirkkas Palvikinkku-bitar och det blev gott)

Fäädit!

Söndag igen

En söndag, då vi sov tills alarmet klockan 11 och knappt orkade kliva upp ens då. Sambon var hurtig och hoppade i kläderna och bilade iväg till staden i söder för lite shopping innan bandövningen. Själv drog jag mig i sängen en stund innan jag aktiverade mig med frukost och morgonrutiner. Runt klockan 13 befann jag mig i Nykaabi i föräldrarnas tomma hus. Hoppade i ridkläderna och bilade iväg till stallet. Mockade två boxar och for sen ut på en skön byarunda med tant Elli. Skönt att låta tankarna vandra iväg en stund. Och ja, det går bra att öva på dina allra falskaste revysånger på ensliga skogsvägar! Det är bara hästen som blir rädd... Via ABC efter en rödmjölk på hemvägen, så nu kokar jag risgrynsgröt för fulla muggar. I hopp om att det ska vara färdig 16:50 när det är dags att traska iväg på kvällens revyövning. Skulle kanske underlätta lite om jag hade satt på rätt platta från första början! Ålderdåomin...

Sen har jag några bilder från gårdagens show på Kimo UF, "Kimoråolit - Åotråolit råolit!" att bjuda på också. En riktigt trevlig kväll hade vi, med god mat och många skratt. Tack grabbar och tjejer för en bra show!

24 januari 2014

En fredag

Idag saknar jag sommar och sol och bruna ben extra mycket!

En helt vanlig fredag i jobbet idag. 8-15 som avslutades med att kusin Heidi kom på dagisbesök. Hon ska nämligen vara på prao på min avdelning  om två veckor. Trevligt med lite sällskap när jag traskade hem också! Just nu ligger hon i vår säng och sover... Funderar vad jag ska äta för att stilla hungern, men som inte tar bort aptiten inför kvällen. Klockan 19 ska vi nämligen till Kaffestugan på mat och underhållning; de har "Fredagsmys med Alfred Backa" på programmet ikväll, så sambon och jag tänkte traska iväg nerför backen. På menyn: Grisfilébiff med franska och kantarellsås, chokladmousse till efterrätt. Inte så galet för en helt vanlig fredagkväll!

23 januari 2014

Alltid kan man drömma

Skulle nog hellre hänga med mamma och pappa på Rockley Beach på Barbados just nu, än här i iskalla Finland... Men alltid får man ju inte välja!

Pätkis-kladdmuffins

Du behöver: (för ca 20 normalstora muffins)
- 200 g smält smör
- 3 dl vetemjöl
- 3 tsk vaniljsocker
- 8 msk kakao
- 4 st ägg
- 6 dl socker
- 2 påsar Pätkis

> Rör ihop alla ingredienser utom Pätkis. OBS! Vispa inte, då blir det inget kladd
> Klicka ner i normalstora muffinsformar, fyll till 3/4
> Tryck ner 3 Pätkis per muffins
> Grädda i 175 grader 10-15 minuter

Tips från coachen: Gör INTE dessa i muffinsplåt! Svåra att knapra bort..
 MEN! Gör inte i megastora USA-formar heller... Då blir de så kladdiga du måste äta med sked!

23012014

Okej så jag hade lite tråkigt...

Dåligt med uppdateringar här på bloggen denhär veckan, men ni vet ju redan varför. Bättre kommer det knappast att bli kommande två veckor! Men på helgerna ska jag försöka vara lite flitigare. Annars får ni gärna ge förslag på rubriker, fråga nåt osv. Det är mycket roligare att blogga när jag faktiskt har ett givet ämne att skriva om. Då kan jag tidsinställa också..

Vad har hänt sen senast då, kanske ni undrar? Jo, igår jobbade jag 8:30-15:30. Trampade sen hem i en sjuhelsikes fart. Vände ihop en skinkpaj, tillverkade spaghetti och morosås, och satte igång en diskmaskin. Sen fick jag ännu för mig att baka nån slags muffins i min nya muffinsplåt, så det blev ett egenhändigt ihopsvängt recept: Pätkis-kladdmuffins. Sju-huukt gott! Receptet ska ni få härnäst. Nå, hann just och just byta om, kleta på lite smink, plocka i ordning och få klara muffinsen innan mina Tupperware-gäster dök upp. Ljusen hann jag inte tända, och diskhon svämmade över, men kanske det inte gjorde så mycket! Så demonstrerade då Nilla och vi shoppade loss. Otroligt bra försäljning igen en gång, tusen tack till alla som kom! Sen blev det kaffe med skinkpaj, hallon-salmiakparfait och pätkis-kladdmuffins. Gött! Den sista gästen stängde dörren efter sig klockan 22, och jag fick diska och dona på här i x-antal minuter. Slängde mig i säng strax före halv tolv och slocknade på två röda.

Idag har jag jobbat 7:45-14:45, men stannade kvar och planerade till 15:30. Har haft lite ryggbesvär idag, det slog till plötsligt vid morgongrötsutdelningen på dagis. Tog en värktablett på förmiddagen och fick det att knäcka en gång riktigt ordenligt under vilan. Men fortfarande är det nånting som är fel, känner hur det ömmar. Nå, ska hoppas det försvinner inatt så jag inte behöver ringa Sören igen på måndag. Börjar verkligen bli "åppgivin" med denhär ryggen! Antar att jag får skippa kvällens gympass också, för att vara på den säkra sidan. Trodde jag har revyövning kl 18 men tydligen inte!? Det skulle ju sitta skönt med en helt ledig kväll...

21 januari 2014

De bästa av nyheter/de tyngsta av dagar

Sååattehäran... Denhär dagen blev ju lite tyngre än jag hade tänkt mig. Classic att barnen ska vara på sitt "bästa" humör just en sånhär dag. Jobbade 8-15 och tror jag använde min allvarliga röst femtio gånger mer än min glada röst idag, tyvärr. Men så kan det bli ibland! Tack och lov att det inte var så kallt ute idag, så bilen startade och jag fick bila raka vägen till Jeppis när jag slutade. Ett välbehövt naprapatbesök kl 16, och sen hann jag ännu strosa runt på stan en stund. Gjorde ett riktigt fynd: köp en Tefal 28cm stekpanna och få en Jamie Oliver-muffinsplåt (också Tefal) på köpet. 29,90€, Halpa Halli levererar som alltid! Sen köpte jag tre underklädesplagg på Seppälä för 8€. Inte illa det heller... Slängde i mig en banan och styrde kosan hemåt igen. Men ännu var inte dagens göra förbi! Tillbaka till jobbet på personalmöte.. Som drog ut på tiden och höll på mellan 18-20:30. Huhh! Körde hem och tänkte slänga mig på soffan - men icke. Sambon hade dammsugit så jag fick damma mattorna. Duschade, plockade lite grejer.. Nu har jag ännu en onödigt stor räkningshög som väntar på mig innan jag får krypa till kojs.

Och vad fick mig att ta mig igenom denhär dagen då? Jo, den bästa av nyheter som jag fick igår under min Skypedate med Tees: she's comin' home! Närmare bestämt blir hon Vasabo om lite över en månad. Gissa vem som är överlycklig!??!

20 januari 2014

Veckorna dom går och går

Jaha, och så började den fjärde veckan dethär året. Vad hände med de tre tidigare, om jag får fråga!? Med denhär farten är det midsommar innan vi ens hinner blinka! -14 på mätaren imorse och jag trampade gladeligen iväg till jobbet. 8:30-15:30 idag, och en helt vanlig måndag i livet med pyssel, musikstund och bus överlag. Har som tur bäddvecka och behöver inte alls gå ut denhär veckan, huhh.. Väl hemma var jag hurtig och torkade damm. Fattar inte varför jag aldrig tidigare har tänkt på att använda min Enjo-städhandske till att torka allt damm!? Förr tog jag bara på tv:n med den.. Nu gick det ju dubbelt snabbare och var hälften mindre omständigt än med bunke och trasa! Sambon kom hem och vi kockade helgens rester till middag. Sen blev det sjuppsjupp iväg till butiken för veckans två matkassar, och så dumpades jag vid Årvasgården, my second home right now. Övning för hela slanten och så traskade jag hem igen runt klockan nio. Fixade lite kvällsmål och nu kollar vi som bäst på Så ska det låta medan jag försöker få Skype att funka. Date med min käraste Tees på agendan!

19 januari 2014

Hallon-salmiakparfait

Dethär receptet härstammar från en liten receptbok jag fick av min moster i julklapp. Det är hennes kör Madrigalen som delat med sig av sina favoriter och ristat ner dem i ett häfte. Inför min Tupperware-demonstration funderade jag länge på vad jag kunde bjuda på där jag samtidigt kunde lyfta fram en Tupperware-produkt. Konstaterade att Jello-ringen jag köpte senast blir ett ypperligt val. Så kom då en morgon då jag inte hade något annat att läsa till morgongröten och jag bläddrade i detdär recepthäftet. Och plötsligt fanns det bara där, receptet "Parfait med hallon och salmiak". Låter som min favorit SIA hallon-saltlakritsglass tänkte jag, och handlade ingredienser. Återstår att se om det blir nån succé!

Du behöver:
- 1 påse (200g) frysta hallon
- 1 msk vatten
- 2 msk socker
- 2 ägg
- ½ dl socker
- 2 dl vispgrädde
- ½ dl Turkiskpepparkross

> Blanda hallon, vatten och socker i en kastrull. Rör om tills blandningen börjar koka och hallonen blivit mosiga. Låt svalna t.ex. i vattenbad.
> Vispa grädden i en skild bunke.
> Vispa ägg och socker till hårt skum. Rör sen ner det kalla hallonmoset och den turkiska pepparn.
> Vänd försiktigt ner grädden.
> Lägg smeten i en frysfast form. Sätt i frysen minst 4-5 timmar.

 Hallonklott. Gjorde detta före vi åkte på middag, så fick det kallna så länge.
 Tips: om du gör dubbelsats, se till så du har en tillräckligt stor bunke! Blev nog lite dåligt blandat gissar jag... Och jaja, Tupperware smygreklam rakt igenom.
 En bra uppfinning detdär!
 Jelloringen är en favorit.
Blev till och med lite över! Satte det i en brödform täckt med folie.

En lördag och en söndag

Igår:
Vi var ute och körde en sväng i byn för att ladda bilen. Njöt av det otroligt vackra solskenet över fjärden!
Fick till och med gräva fram solbrillsen! Nu börjar den vintern jag älskar.
 På kvällen nördade vi i soffan. Sambon löste Sudoku och jag spelade Words in a Pic. Ibland gick det inte så bra för mig så jag fick ta till experthjälp...
 Sålänge tog jag selfies...
 Hejhej mongo!
 Jaja. 
Sen blev vi sugna på kladdkaka. Klockan 22 på kvällen. Janå, hade ju förstås en snabb lösning på det också: mugcake

Idag:
 Har förberett hallon-salmiakparfait till onsdagens Tupperware.

Idag har vi också varit till Kalles mommo på god tvårättersmiddag. Kyckling i ugn, potatis, sås, sallad och andra tillbehör blev det till varmrätt, pannacotta med aroniasylt/jordgubbssylt till efterrätt. Så nu är jag så mätt i magen att jag nästan mår illa. Har tvättat x-antal tvättmaskiner (hallelujah för vatten!) också. Klockan fem ska vi traska upp till Årvasgården för dagens revyövning. Nya sketcherna och fotografering på schemat, spännande! Sen ska jag orka köra igenom programmet på gymmet ännu efter det. Och så var en till helg förbi! En väldans fart just nu...

18 januari 2014

Smygreklam

På onsdag kommande vecka ska jag återigen ha en Tupperware-demonstration här hemma hos mej. Eftersom det var flera som inte hade möjlighet att komma i höstas när jag hade så lovade jag att ha en gång till. Nå, de som inte kunde komma senast kunde inte komma denhär gången heller... Men som tur har jag många vänner och bekanta, så några stycken blir vi ju i varje fall! Har du inget för dig och känner för att komma? Välkommen bara! Alla gäster får dessutom en gåva. OCH tar du med dig en vän eller en väns beställning får du en liten extragåva. Så ni vet!

Denna kommer jag att få som värdinnegåva: Extra Chef i svart. Woop!
Blir försäljningen över 400€ har jag dessutom möjlighet att välja denna snygga Thermo Tup i rosa. He sko va naa he... 

Senast såldes det för över 600€ på min demo, så hoppas på lika bra denna gång. Man får verkligen otroligt bra värdinnegåvor när man håller en demonstration! Svårt är det ju inte heller, du behöver bara städa och fixa något smått att bjuda på.. Rekommenderar varmt Nilla Österberg som konsult, hon är superduktig och trevlig! Mångra bra tips fick vi senast. Så kom baa!

När vi gjorde egna quesadillas

Idag tog vi återigen fram boken Hamburgare och TexMex. Denna gång bläddrade vi till den eldigare avdelningen och valde ut en texmex-rätt som lördagskäk: Quesadillas. Gjorde egna tortillabröd (verkligen en hit!) och tre olika fyllningar. Precis som med hamburgarna så var det lite tidskrävande, men när man hjälps åt går allt. Och ja, det var helt klart värt mödan!

Vetetortillas:
- 5 dl specialvetemjöl
- ½ msk flingsalt
- 50 g smör
- 3 dl kokande vatten

> Blanda mjölk och flingsalt, kör i hushållsassistent med K-vispel
> Tärna kylskåpskallt smör och sätt att vispas ned i mjölet
> Häll i kokande vatten, lite i taget
> Blandas till en slät massa
 Dela upp i 16-20 (jag gjorde 16) ungefär lika stora bollar. Sätt in bollarna i en plastpåse så de inte torkar.
 Värm igång en stekpanna (med lite olja om du inte vill att det bränner så mycket) ganska het. Kavla ut en boll i taget till en rund plätt.
 Stek ca 1 minut på varje sida. OBS! Sätt fläkten på fullt! Eller hoppas att du har en bra fläkt... För det hade inte vi så det kommer osa här i fem veckor efter... Rökigt här i vardagsrummet ännu!
 Vira in i en bakduk så bröden inte torkar.
 Sen kan du göra massa olika smarriga fyllningar. Vi gjorde: 1. Tortillakryddad kyckling, pico de gallo, ost 2. Nötstrimlor med BBQ-sås, kidneybönor, pico de gallo, ost 3. Tonfisk, stekta champinjoner, pico de gallo, ost
 Pico de gallo: 3 mogna tomater (gröp ur kärnorna och hacka), 1 chilifrukt (ta bort fröna, hacka), 1 kruka hackad koriander (vi tog persilja, blev riktigt gott), 1 gul lök, saften av 1 lime, 3 msk olivolja. Blanda, fäädi!
 Och sen gjorde vi baconmajonnäs och guacamole. Baconmajjo = Kruunumajoneesi och 1 paket knaperstekt bacon hackat i mindre bitar. Guacamolen är en "fuskversion" med Rainbows mix, 2 avocados och ½ burk gräddfil. Gött!
 Sätt lite olja i stekpannan. Sen sätter man en plätt längst under, fyllning på, och obs massa ost! Sen en till plätt och så steker du nån minut på var sida tills osten blir sådär passligt kladdig inuti.
 Ungefär såhär!
 Många bollar i luften... Täck in de färdiga quesadillasen med en bakduk så de inte blir kalla så fort.
 Nåjaa, no by vi ta!
 Kycklingquesadillan blev min favorit. Åt en med kyckling och en med nötstrimlor, tonfisken får vi spara tills imorgon.. Mättande!
Och så på med massa "smitor"! Baconmajonnäs, guacamole, creme fraiche och salsasås. Mm-mmh!