28 januari 2015

Mammas biffar

Idag när vi satt och åt middag började jag fundera på hur fruktansvärt längesen det är jag satt upp nåt recept här på bloggen. Usligt, jag vet... Nu har jag dessutom gjort en lista med (typ) alla maträtter vi brukar göra och det är lätt att plocka därifrån en vecka i taget för att få lite bättre variation, så det känns lite som om jag borde börja dela med mig mer. Har ju tidigare kört "veckans matsedel", men det gick väl inte sådär jättebra.. Kanske vore nåt att börja med igen, så skulle jag få in fler recept på bloggen! Sen skulle ni också kunna dela med er av era allra bästa och enklaste vardagsmaträtter, så får vi lite mer krydda i tillvaron (hehehe).

Nå, jag började söka i bloggarkivet och konstaterade att jag inte hittade nåt recept på "mammas biffar", som vi gjorde idag. Janå, där har jag ju årets första recept åt er då! Men tji fick jag.. Det visade sig att receptet gömde sig i detta inlägg. Om ni mot förmodan inte orkar klicka in er på länken, så kan jag dela med mig av receptet igen. Så enkelt. Så gott. Ni MÅSTE göra:


- 500 g maletkött
- ½ påse Fransk löksoppa
- ½ burk Creme Bonjour Cousine
- 1 ägg
- ½ dl skorpsmulor

> Blanda alla ingredienser förutom köttet, som rörs ner sist
> Forma till bollar (8-10st) som plattas ut till biffar
> 200 grader, ca 15 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar