23 december 2016

Lucka 23: Vitchoklad-Oreofudge

Den näst sista luckan i årets julkalender, helt otroligt! Dan före dopparedan, och många har säkert precis fått färdigt julstöket och pustar ut i sofforna för att invänta den bästa dagen på hela året. Ifall ni fortfarande inte kommit på något att äta på uppesittarkvällen så har jag det perfekta receptet åt er. Tar dessutom bara några minuter att göra, och stelnar på 2-3 timmar. Nån kanske minns att jag gjorde en väldigt enkel Dominofudge förre året till jul? Tänkte göra samma i år, men fick ett infall och körde på vitchoklad i stället för mörk. Det visade sig bli något helt annat... Hittade också Oreokex i Tuuri, så dem krossade jag i. När jag var i USA i somras blev jag riktigt frälst i Hershey's Cookies n Cream-choklad. Denna fudge smakar till min stora lycka nästan exakt som den chokladen. Hurra för mig alltså!


Du behöver:
- 400 g vitchoklad
- 1 burk kondenserad sötad mjölk
- 25 g smör
- 1 paket Oreokex

> Smält chokladen och smöret över vattenbad
> Rör ner den kondenserade mjölken
> Låt svalna något
> Krossa kexen, rör ner
> Bred ut i en cirka 20x30 cm form med bakplåtspapper
> Låt stelna minst några timmar i kylskåpet
> Skär i passliga munsbitar

1 kommentar:

  1. Tack för detta recept Mimmi :-) Testade på det idag då jag var tvungen att snabbt svänga ihop något smått och gott. Tog noll tid och blev gott som bara vad. Gick åt som smör!

    SvaraRadera