30 januari 2017

Räk- avokadopasta

Idag ska ni få ett recept på en av mina absoluta favoriträtter när det kommer till pasta, nämligen räk- avokadopasta. Pastan kan man givetvis variera i all oändlighet, men enligt mig funkar det allra bäst med färskpasta. Just den här gången när bilden togs provade jag på något nytt, nämligen färskpasta med smak av spenat. För sambon var det ingen favorit, men för min del funkade det helt okej. Pasta som pasta, jag älskar alla sorter!


Du behöver: (2-4 portioner)
- 250 g valfri (färsk)pasta
- Olivolja
- En bit purjolök
- 1 burk Creme Fraiche
- 1 dl riven ost
- 1-2 avokado
- 1 påse tinade räkor
- Några matskedar färsk dill
- Citronsaft
- Kryddor, t.ex. pepparmix, chili, paprika och örtsalt

> Koka pastan
> Fräs skivad purjolök i olivolja
> Rör ner Creme Fraiche och riven ost, låt puttra en stund
> Hacka avokadon i bitar och rör ner, häll över lite citronsaft och klipp över färsk dill
> Rör ner räkorna, krydda, och låt puttra cirka 5 minuter
> Servera såsen och pastan ihoprört eller var för sig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar