27 mars 2017

Dallasbullar

Det har blivit lite av en tradition att jag bakar Dallasbullar när det nalkas slalomresa med familjen. Så även i år vände jag ihop en deg och bakade tre plåtar med härligt goda, vaniljsmakande bullar. Insåg att jag aldrig delat med mig av receptet på dessa godingar, så det tänkte jag åtgärda här och nu:

 Bulldeg:
- 2 ½ dl mjölk
- 1 påse torrjäst
- 1 dl socker
- 3/4 tsk salt
- 1 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk kardemumma
- 100 g smör
- 7 ½ dl vetemjöl

> Värm mjölken till 42 grader
> Blanda torrjästen med lite mjöl
> Blanda ihop mjölken och de torra ingredienserna, knåda in 1/3 av mjölet
> Blanda i ägget och det rumsvarma smöret
> Knåda in resten av mjölet
> Stjälp upp på mjölat bord och låt jäsa ca 30 minuter

 Fyllning:
- 50 g smör
- 1 ägg
- ½ burk kvarg
- ½ dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ påse vaniljsåspulver

> Vispa ihop det rumsvarma smöret med övriga ingredienser
OBS! Vill du ha lite mera fyllning, gör 1,5 satser! (men två är för mycket, lärde jag mig...)

 > Kavla ut degen till en rektangel som mäter ca 30x50 cm
> Bred på fyllningen
 > Rulla ihop och skär i 1-2 cm bitar
 > Sätt bullarna på plåt med papper
> Låt jäsa ca 30 minuter
Jag brukar sätta ugnen på 30-40 grader och låta jäsa där!
> Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker
> Grädda i 225 grader, ca 10 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar